Selecteer de taal

Massavangst station

Bij opstanden van relatief oude dikke kastanjebomen zijn voor de populatiecontrole veel vallen noodzakelijk. Dit komt door de hoge dichtheden, waarin de mineermoten aanwezig zijn.

De kleefbodems en feromooncapsules vervangen neemt hierdoor veel tijd in beslag. Een variabel massavangst-station maakt het mogelijk om op een snelle effectieve manier de populatie-controle ook bij hoge dichtheden en moeilijke situaties ter hand te nemen.
Het vangststation wordt om de stam van de boom aangebracht op elke gewenste hoogte. De basis vormen de vertrouwde deltavallen (de donkergroene kunststofval). De zijkanten van de deltaval worden bij het massavangst-station onder een grijze kunststofmanchet gestoken. De grijze kunststof manchet wordt met behulp van een kunststofklip om de stam bevestigd. Het aantal deltavallen dat wordt gebruikt, is variabel. Onder de manchet is ruimte voor meerdere vallen. De stamomtrek bepaalt uiteindelijk het maximaal aantal vallen dat is te plaatsen.

KastanjezorgKastanjezorg

Detail massavangst-station.

Beschrijving

 

Massavangst station

 

Het vangststation wordt om de stam van de boom aangebracht. Hierdoor kan het station op elke gewenste hoogte worden aangebracht. De basis wordt gevormd door de vertrouwde deltavallen (de donkergroene kunststofval). De zijkanten van de deltaval worden bij het massavangst-station onder een grijze kunststofmanchet gestoken. De grijze kunststof manchet wordt met behulp van een kunststofklip om de stam bevestigd. Het aantal deltavallen dat gebruikt wordt is variabel. Onder de manchet is ruimte voor meerdere vallen. De stamomtrek bepaalt uiteindelijk het maximaal aantal vallen dat is te plaatsen.

 

 1: Deltaval van kunststof;
2: Lijmstrook;
3: Zijkanten van de deltaval;
4: Kunststof manchet voor fixatie vallen;
5: Boom.

 

Variabel massavangst station 2011.pdf
Gebruiksaanwijzing variabel massavangst station 2011.pdf

Foreest Groen Consult BV
Van Pallandtlaan 10
6998 AW Laag-Keppel
0314 642221
info@kastanjezorg.nl

Website met tips over Vogelwering
Onderdeel van Foreest Groen Consult BV